Insekter i juletreet

Blogg artikkel

Edderkopper, midd, møll og veps

Det skal angivelig finnes opptil 25.000 insekter i juletreet ditt. Felles for alle er at de er helt ufarlige. Du finner blant annet edderkopper, spretthaler, veps, trips, midd , møll og støvlus. Det har blitt meldt noen tilfeller av flått rundt treet, men det er ifølge Folkehelseinstituttet ikke blitt rapportert fler enn tre tilfeller hver jul.

Dør i stua

Når insektene kommer inn er de i dvale, og mange er fryst. Den gode og varme stua gjør at krypene våkner til liv igjen og tror at våren er kommet. Men det tørre og varme inneklimaet i stua er ikke optimalt for insektene, og de aller fleste vil tørke ut og dø.

Hvordan unngår jeg 25.000 ubudne gjester?

Utover å kjøpe et juletre i plastikk er det ikke stort du kan gjøre for å unngå å få inn insekter. Det er tross alt ikke så rart at insektene følger med når man tar inn et tre fra naturen.Det du derimot kan gjøre er å sette treet i en bod, garasje eller et annet sted det ikke er så kaldt. Da kan insektene få en anledning til å våkne til liv, og bli værende i boden.Rist treet ekstra godt før du tar det med inn, og du får kanskje redusert antallet noe.Ikke bruk insektsspray, det er svært brannfarlig å få inn i stua og går ikke veldig godt overens med levende lys.

Velg land