Veggedyr

Tips og råd

Veggedyr må bekjempes profesjonelt!

Mistenker du at du har veggedyr i huset er det svært viktig å kontakte et skadedyrfirma så snart som mulig. Jo lenger tid det tar, jo vanskeligere kan det være å bli kvitt de. Veggedyr må bekjempes profesjonelt. Fordi veggedyrene har blitt mer resistente mot insektsmidler benytter vi oftest nedfrysing av møbler og klær i frysecontainer for å bli kvitt dyrene.

Vær spesielt oppmerksom om du kjøper brukte møbler!

Ferie

På overnattingssteder bør du se etter spor fra veggedyr, som små svarte flekker i sengerammen, tomme insektsskall, døde eller levende veggedyr. Si fra til de ansatte og få et nytt rom! Hold bagasjen din lukket under hele oppholdet, og benytt gjerne koffertholdere får å holde bagasjen oppe fra gulvet. Mistenker du å ha bodd et sted med veggedyr, forsikre deg om at bagasjen ikke inneholder veggedyr. Varme eller kuldebehandling av bagasjen anbefales før man pakker ut.

Vanlige problemer

Veggedyr er blodsugere. Om dagen lever de i sprekker i sengerammen, under gulvlister eller i møbler. I skumringen kommer de ut for å finne en passende vert, ofte et sovende menneske, som de kan suge blod fra. De finnes derfor ofte rundt senger og sofaer. Stikket er ikke smertefullt, men noen utvikler en allergisk reaksjon mot spyttet som injiseres i løpet av måltidet. Hevelse og rødhet sammen med litt smerte og kløe er vanlige symptomer.

Velg land