Unngå skadedyr i sommer

Sommeren er den tiden av året hvor mange opplever størst problemer med skadedyr.

Veps, maur, saksedyr og veggedyr er noen av insektene som forårsaker problemer hjemme, i sommerhuset eller på ferietur. 

Insekter leter alltid etter mat, og på sommeren har vi en tendens til å gjøre mat lettere tilgjengelig, med matrester vi har glemt å rydde vekk, bord vi ikke har vasket av og søppel som står fremme. Dette liker skadedyrene, og det er derfor vi må begynne her for å unngå dem.

Alt man gjør for å begrense skadedyrenes tilgang til mat rundt huset fører til at de ikke leter etter mat der. Tørk opp hvis du har sølt, gjerne med våt klut. Maur legger igjen duftspor hvis de finner mat, duftspor som deretter fører flere maur til maten. Hvis du tørker grundig med en våt klut forsvinner sporene.

Flytt tuen til maur

Når det gjelder maur og veps er det også bra hvis du kan finne tuen eller bolet deres. Man skal ikke ødelegge maurtuer unødvendig, maur spiller en viktig rolle i økosystemet. Imidlertid kan man prøve å grave den ut og flytte den til et sted der maurene forstyrrer mindre.

Fjerning av vepsebol

Vepsebol er det ofte nødvendig å fjerne. Bolene vokser hele sommeren, så det er best å fjerne dem så tidlig som mulig. Man gjør klokt i å ikke fjerne det selv, spesielt hvis det er stort og fullt av veps som er forberedt på å forsvare hjemmet sitt. Vepsebol er blant det vi får flest henvendelser om i løpet av sommeren.

Få hjelp til å fjerne stokkmaur

Et annet skadedyr som dukker opp om sommeren er stokkmaur. De bygger sine samfunn i treverk. Får du et slikt samfunn i huset ditt, må du fjerne det med profesjonell hjelp ettersom stokkmaur kan gjøre store skader på huset.

Veggdyr fra reise

Et skadedyr som dukker opp om sommeren, men som vi ofte merker først senere er veggedyr. Det er ikke uvanlig at vi tar de med hjem fra ferie, ofte fra utlandet. Men problemer med veggedyr blir stadig vanligere i Norge. Har du fått med deg veggedyr hjem må det bekjempes så fort som mulig, fordi de sprer seg raskt og kan lett bli mange.

Hvis du ønsker å unngå veggedyr er det et par ting du kan gjøre. Velg en hard koffert laget av metall eller plast hvis du kan, ikke en stoffveske. Når du så kommer på hotellet eller overnattingsstedet bør du plassere kofferten eller bagen langt vekk fra sengen, gjerne i badekaret. Undersøk sengen og se etter små svarte prikker eller små blodflekker. Når du så kommer hjem er det bra om du pakker opp på et sted med godt lys slik at du kan oppdage eventuelle veggedyr.

Klikk her for å komme i kontakt med oss i dag, vi blir kvitt ditt skadedyrproblem.

Velg land