måker reir

Hekkesesong for måker

Når legger måker egg?

Når vinteren går mot slutten og våren kommer, begynner måkene å lete etter et sted å bygge rede.

Hvor lager måker reir?

Måker foretrekker å lage reir høyt oppe. Dette gjelder spesielt på flate tak på eiendommer, fabrikker, kontorbygg og lignende.

Ønsker du å forebygge reirbygging?

Når vinteren går mot slutten og våren kommer, begynner måkene å lete etter et sted å bygge rede. Det er på dette tidspunktet sikringstiltak må være på plass. Dersom måkene allerede har begynt å bygge rede, må sikringstiltak avventes til hekkesesongen er ferdig.

Forebyggende måkekontroll

Ved å hindre måkene fra å slå seg ned hos deg, vil du tjene på innsatsen på sikt. Måker liker å komme tilbake til kjente omgivelser. De vet hvor maten er, hvor reiret skal etableres osv. De vender som regel tilbake til stedet der de ble klekket ut.

Flate tak med gode matkilder i nærheten er alltid populært blant måkene.

Fjern tilgangen til mat

Måkene trenger mat. For seg selv og sine unger. Når du sørger for at det ikke er halv- eller helåpne matbeholdere hvor måkene kan finne mat, må måkene finne andre jaktterreng. Det er selvfølgelig også derfor en dårlig idé å mate måkene.

Hvor mye koster måkekontroll?

Ingen oppgaver er like. Derfor har vi ingen standardliste for hva det koster å løse måkeproblemer. I stedet inspiserer vi det spesifikke objektet. Basert på befaringen og påfølgende analyse kommer vi frem til en løsning, som typisk består av flere elementer.

Når du aksepterer vårt tilbud starter vi aktuelle tiltak. Deretter følger vi opp for å sikre at kunden vår fortsatt har den løsningen som skal til for å holde måkene unna.

Rengjøring og desinfeksjon etter måker

Det er ingen overdrivelse å si at måker kan legge igjen mye måkeskitt. Det krever mye tid og rengjøringsmidler for å fjerne dette. I tillegg må det ofte foretas en grundig desinfeksjon. Anticimex kan utføre dette for deg.

Hvorfor er det viktig å rengjøre og desinfisere etter måkene?

Måkenes avføring er sur og kan også inneholde smittsomme bakterier og virus som kan være helsefarlig.

Når er det mest fornuftig å rydde opp etter måkene?

Så snart som mulig. Det er imidlertid en rekke begrensninger som gjør det umulig å rengjøre og desinfisere. Under måkenes hekkesesong må de få være i fred. Så snart måkene er ferdige med hekkesesongen og ungene har blitt flyvedyktige, kan dette utføres. For å være sikre på at alle måkeunger er flyvedyktige, bør man vente med saneringen til begynnelsen av september.

Velg land