Slik sparer du strøm

Blogg artikkel

Å holde strømforbruket nede er ikke bare bra for økonomien, men også for miljøet. Hjemmet vårt er en av de større tingene som påvirker klimaet. Så hva kan du gjøre?

En enkel og viktig ting er å se etter at det er tett rundt vinduer. De har en levetid på rundt ti år, og energiutslippet kan være opptil 40 prosent mindre med nye listverk. Da vil du også unngå kaldt trekk. Nye lister koster fra et par hundrelapper og kan gjøre en stor forskjell. Benytt anledningen før det blir for kaldt, det er ikke så gøy å stå med åpne vinduer midt på vinteren.

Redusere vannforbruket er et annet tiltak du enkelt kan gjøre. Spesielt oppvarmet vann, ettersom at de fleste betaler for oppvarmingen selv.

Med vannbesparende dyser for vannkraner på kjøkkenet, badet og dusjen sparer du mye vann uten å kutte tilbake på komforten. Du kan faktisk spare mye vann ved hjelp av en vannbesparende kran og med tanke på at de koster rundt 75 kroner er det vel investerte penger. Bare i dusjen, kan du redusere energiforbruket med rundt 40 prosent ved hjelp av en vannbesparende dyse.

Utover vannforbruket finnes det flere energibesparende tiltak som kan gjøres i hjemmet.

Det er unødvendig å ha en TV i standby-modus, den bruker ganske mye strøm. Lad gjerne telefon eller nettbrett med en timer/tidsbryter som slår av strømmen når den er ferdig ladet, det reduserer også risikoen for brann. Har du fortsatt gammeldagse lyspærer bør du vurdere å bytte til LED, de tar en brøkdel av energi og vare mye lenger.

Det finnes flere strømkalkulatorer på nettet, disse gjør at du enkelt kan finne ut om du bruker mer strøm enn forventet.

Velg land