Baderomsvegger

Bad og vaskerom som har yttervegger i kjellere er utsatte konstruksjoner. Yttervegger har fuktsikring som skal hindre vann fra utsiden å trenge inn i veggen. Veggene i våtrom har en membran som skal hindre fukt i å komme ut i veggen. Dermed har veggene membran på begge sider, og eventuell fukt som kommer inn i veggen vil ikke tørke opp. Dermed blir slike vegger veldig lett utsatt for fukt og muggproblemer.

Membranens oppgave er å stoppe fukt. Overflatesjikt kan være fliser, våtromstapet, våtromspanel eller plastbelegg. Plastbelegget, panel og tapet fungerer som både membran og overflatesjikt, mens fliser må ha membran under.

Membranen i veggene må være hel. Når du lager hull i vegger med membran, øker risikoen for fuktskader. Rørgjennomføringer gjennom vegger og gulv øker også risikoen.

Vurderer du å pusse opp badet, eller vil du vite om du kan beholde det som det er? Forsikre deg om at badeveggene ikke vil gi deg en utrivelig og kostbar overraskelse, men kombinerer fuktsikkerhet med estetikk! Klikk deg inn her for å lese mer om hvordan du kan fuktsikre baderomsvegger!

Tips og råd

  • Inspiser veggene nøye et par ganger pr. år. Sjekk at fliser og fuger er hele, og at plastbelegg sitter godt i hjørner og kanter
  • Kontroller veggen i tilstøtende rom. Se lengst ned på veggen etter fukt og misfarging
  • Tett igjen hull og rørgjennomføringer med våtromssilikon
  • Følg alltid gjeldende bransjeregler

Velg land

    ring oss 41 41 41 28