Skal du på loppemarked til helgen?

Våren er tiden hvor musikkorps, samt andre lag og foreninger avholder loppemarked på skoler rundt om i landet for å spe på inntektene til nytt utstyr og turer. Å kjøpe brukte møbler og klær på slike loppemarkeder er vel så bra, det er både miljøvennlig og billig, samt at pengene går til en god sak. Men hva bør du egentlig tenke på før du drasser med deg skattene (eller loppene..) inn i stua?


Man vet aldri hva som kan befinne seg i brukte møbler, klær og andre gjenstander. Det kan derfor bli dyrt om man kjøper noe som forårsaker en full sanering av boligen i etterkant av kjøpet.

Vi i Anticimex opplever ofte at nordmenn har skadedyr i møblene sine, så det er lurt å være føre var når man skal på loppemarked.

Kjøper du en brukt seng som skal stå på gjesterommet, så anbefaler vi at du sjekker sømmene og under rammen etter spor av veggedyr. Klikk deg inn her for å lese om hvordan du kan identifisere et veggedyrproblem.

Om du er på jakt etter vintage klær, bør du være obs på at du kan få med alt fra klesmøll, pelsmøll og pelsbille samt andre insekter på kjøpet, da disse trives godt i tekstiler.

Om du har fått med deg et insekt hjem og lurer på hva det er, så kan du selv prøve å identifisere skadedyret her...

Vi håper at våre tips kan hjelpe deg med en trygg handel på vårens loppemarkeder.

Velg land