Radon bør måles hvert femte år

Radon verken lukter, syns eller er merkbart. Den eneste måten å finne ut om ditt hjem er utsatt for radon er ved å gjennomføre en undersøkelse.

Radon er en edelgass som finnes naturlig i jord, luft, vann og i enkelte bygningsmateriell. Radon er noe vi mennesker puster inn, og hvis du har høye nivåer av radon i ditt hjem i en lengre tid er dette helseskadelig! Det er bare én måte å finne ut om det er radon i hjemmet ditt på.

Mål radon fra 15. oktober til 15. april

- Måten du måler radon på er ved å legge ut radonbokser/ -målere i forskjellige steder av huset, disse skal ligger der i minst to måneder for å fange opp radon støvpartikler i luften. Den beste tilden av året å måle radon på er fra 15. oktober og frem til 15. april, og to av mnd. hvor du måler bør være innenfor dette tidsrommet for å få riktig resultat!

Du bør måle om det er radon i huset ditt hvert femte år, det er den generelle anbefalingen. Skal du bygge ut eller renovere, kan det også være aktuelt å måle, fordi endringer i den grunnleggende konstruksjonen kan påvirke radonnivåer.

Velg land