Mus vil inn i hus nå på høsten - slik forebygger du museproblemet!

Hvis du var en mus, ville du ikke da heller hatt det varmt og rikelig med tilgang på mat i stedet for kaldt og en kontinuerlig leting etter føde? Her er tips til hvordan du kan unngå å få mus inn i hjemmet ditt.

Mus vil virkelig inn i våre hjem nå som temperaturen synker, grunnet at de har et høyt stoffskifte og trenger mer mat. Musen har en ganske smart atferd, og de trenger kun et lite hull for å komme inn i våre hjem. Å stoppe dem kan være vanskelig, men starte med de enkle tingene.

Legg til rette for et mindre attraktivt miljø for musene

- Gjør miljøet rundt huset ditt mindre attraktivt ved å fjerne busker, høyt gress og rusk ved siden av fasaden slik at de ikke har noe sted å gjemme seg. Man må også tette alle inngangshull med netting, sier Håkan Kjellberg, skadedyrekspert Anticimex Sverige.

Det er ganske vanlig at mus finne veien inn gjennom rør, spesielt på kjøkkenet. Skrapelyder fra mus under vasken er en grunn til at mange mennesker kontakter oss.

- Se til at rørgjennomføringer under for eksempel kjøkkenbenken er forseglet/ tett. Har en mus kommet så langt, er det en enkel match for en gnager å komme seg ut og løpe løpsk, sier Håkan Kjellberg.

Holdt et øye med loftet

En annen plass å holde et øye med er loftet. Våre oppbevaringsbokser er et perfekt gjemmested for mus, spesielt hvis de inneholder klær og andre tekstiler. Derfor er det lurt å bruke plastbokser med lokk, slik at musen ikke kommer seg inn.

Velg land