Mange opplever uønsket besøk av mus i hjem og hytter

I år er det rapportert mye museaktivitet, og det kan tyde på at det er museår i flere deler av landet. Det er derfor lurt å iverksette tiltak for å unngå besøk av gnagerne.


Musebestanden har bygd seg opp i løpet av sommeren, og vi ser at det har blitt født veldig mange mus spesielt på Østlandet. På denne tiden av året trekker mus seg inn i boliger for å finne ly og mat for vinteren. Musen har en ganske smart atferd, og de trenger ikke store hullet for å ta seg inn i våre hjem og hytter. Det kan være vanskelig å stoppe dem, og skadene de kan påføre kan i verste fall føre til både brann- og vannskader.

Musefelle er en god start for å forhindre at musen raserer boligen, men det beste tipset er å tette slik at de ikke kommer seg inn i utgangspunktet. På den måten slipper du at de gnager i stykker rør, kabler og møblene dine. Mus kan også ødelegge isolasjonen, skape vond lukt og i verste fall kan skadene føre til både brann, vannlekkasjer og fuktproblemer i huset eller hytten. De kan også være smittebærere av flere ulike sykdommer som salmonella, hare- og musepest.

Vanlige steder mus kommer inn:

Kledning

De fleste husfasader har musebånd, det vil si tynne stållister under bekledningen for å hindre mus i å komme inn. Såkalte børstelister kan også benyttes. Ofte er ikke jobben med listene gjort godt nok. Da bør man enten legge nye, eller sørge for å tette igjen eventuelle hull og glipper med stålnetting eller stålplater.

Grunnmur

Et kritisk punkt er overgangen mellom grunnmuren og nederste del av husveggen, eller sprekker i grunnmuren. Sørg for å tette eventuelle glipper med gnagesikkert materiale.

Sluk, kabler og ledninger

Pass på å tette godt rundt kabler eller ledninger som går gjennom husveggen. Ofte kan det oppstå små åpninger ved slike innføringer som musene kan komme seg inn gjennom.

Ventiler

Alle lufteluker, ventiler, sluk og kjellervinduer bør lukkes eller tettes med gitter.

Gjennom taket

Mus er gode til å klatre. Ikke ha stiger stående som gjør det enklere for gnagerne å klatre inn på loftet. Også grener på trær kan fungere som en bro over til huset.

Vi er her for å hjelpe deg

Å tette boligen kan være vanskelig og krevende om man ikke vet hvor man skal lete etter innganger eller hvilke materialer man skal sikre boligen for mus med. Om du ønsker at Anticimex skal bistå med inspeksjon og/eller sikring mot mus, så ta kontakt i dag. Våre inspeksjoner fokuserer på å avdekke bygningsmessige mangler som kan medføre risiko for inntrekk av mus. Anbefalte sikringstiltak beskrives i våre rapporter og du vil få uforpliktende tilbud om utbedring av oss.

Ta kontakt i dag om du har spørsmål eller ønsker hjelp.

Velg land