Klargjøre huset ditt for vinteren

For deg som har hus kan det være en god idé å se over huset før vinteren slår inn for fullt. Selv om det er fuktskader som er mest vanligst om vinteren, kan det være lurt å gjøre en vurdering av hele boligen. Her er noen enkelt råd for å forebygge skader.

Vi starter ute og på toppen, sørg for at det er tett rundt skorsteinen og rør som går opp gjennom taket. Enten du har taksten, takplater, papp eller annet takbelegg bør det kontrolleres nøye for å være sikker på at det er i godt behold. Sørg også for at ikke er mose på taket, da det har en tendens til å binde fuktighet. På loftet bør du fjerne gamle vepsebol, hvis ikke kan dette bli et bosted for andre innsikter.

Pass på at det ikke er løv og annet rusk i takrenner og nedløpsrør, det er viktig at regn og smeltevann kan renne fritt. Sørg for at nedløpsrøret til takrennen vender vannet bort fra huset. Er fasade skitten bør du rengjøre den da spindelvev, sand og barnåler binder fuktighet.

Et annet enkelt tiltak er å koble hageslangen fra vannkranen, slik at eventuelt vann kan renne ut. Mange glemmer å koble av slangen og lar vanntrykket i røra stå over vinteren, det kan føre til at vannrørene fryser og sprekker inne i veggen, som man vanligvis ikke merker før våren og varmen kommer.

Velg land