Jarl Dahlfors ny konsernsjef

Etter tre intense år, der Anticimex har gjennomført over 40 oppkjøp i 14 land, doblet sin omsetning og oppnådd 30 % marginforbedring, overlater Olof Sand stafettpinnen til Jarl Dahlfors som påtar seg ansvaret for å utvikle og effektivisere selskapet videre.

Anticimex’ styre har besluttet å utnevne Jarl Dahlfors, 51, som konsernsjef i Anticimex. Dahlfors tiltrer sin nye stilling i september 2015. Han kommer fra stillingen som konsernsjef i Loomis, som er børsnotert på Nasdaq Stockholm.

"Etter tre intense år med oppkjøp, koordinering og rask vekst, fortsetter Anticimex’ ambisiøse vekstplan. Samtidig ser vi også gode muligheter til å oppnå ytterligere synergier og økt lønnsomhet. Jarl Dahlfors erfaring, veldokumenterte lederskap og bakgrunn fra et internasjonalt børsnotert selskap med fokus på lønnsomhet passer perfekt inn i den fasen Anticimex nå er inne i. Han har i løpet av åtte år på Loomis vært en sentral person som CFO, regionsjef USA og konsernsjef og har lang erfaring fra andre ledende internasjonale selskaper. Vi ser frem til at Jarl Dahlfors blir med oss for å utvikle selskapet og fortsette å bygge "One Anticimex", sier Gunnar Asp, styreleder i Anticimex’ styre.

Jarl Dahlfors etterfølger Olof Sand, som har ledet Anticimex-konsernet siden EQT-oppkjøpet i 2012.

"Under Olof Sands ledelse har Anticimex i løpet av kort tid blitt utviklet til et internasjonalt selskap med rask og lønnsom vekst. Olof har på en fremragende måte integrert de oppkjøpte virksomhetene og har med en sterk visjonær ledelse jobbet for å skape et enhetlig Anticimex med felles verdier. I sin tid som konsernsjef doblet Anticimex omsetningen til nesten 4 milliarder SEK og EBITA er mer enn doblet til over 500 millioner SEK. Jeg er veldig fornøyd med at Olof er åpen for å finne nye muligheter for å videreutvikle og bygge selskaper sammen med EQT ", sier Per Franzén, Partner i EQT Partners.

Anticimex er en ledende spesialist innen skadedyrbekjempelse og relaterte tjenester. Anticimex ble grunnlagt i Sverige i 1934 og har i dag virksomhet i 14 land med mer enn 3600 ansatte. I 2014 utgjorde den totale omsetningen cirka 3,4 milliarder SEK.

Velg land