Derfor øker vannskader på kjøkkenet!

Var du klar over at vannskader på kjøkkenet har blitt mer vanlig de siste årene? Vi skal nå fortelle deg hvorfor, samt gi noen tips til hvordan du kan unngå dyr renovasjon etter vannskader.

For bare noen å siden var det badet som stod for mest vannskader, men så skjedde det noe som gjør at det trolig er kjøkkenet som er mest utsatt i dag. Mye av grunnen til dette er trolig at forsikringsselskaper og bransjeorganisasjoner har jobbet hardt for å gjøre badet fuktsikkert, samtidig som at det har blitt mer vanlig med kjøkkenapparater med vann, som integrert isbit- og kaffemaskin. Disse produktene er ofte mer skadeutsatt enn de faste rørinstallasjonene, dette grunnet at de ikke har samme krav til teknisk dokumentasjon og montering.

En annen vanlig årsak til vannskader på kjøkkenet kan være at det mangler oppsamlingsbrett under vask og kjøleskap. Disse brettene fører vannet rett ut på gulvet slik at du oppdager lekkasjen tidlig. Om en lekkasje pågår lenge uten at du merker det, kan det fort bli veldig kostbart. Underlaget koster noen hundrelapper, og er en billig forsikring å ha.

Oppvaskmaskinen er en annen årsak til vannskader, dårlig montering kan fort føre til at vannspruten står utover rommet. Nyttige ting å installere for å forhindre at en eventuell lekkasje eskalerer er oppsamlingsbrett med fuktføler, samt en vannsensor som stenger vannet omgående ved lekkasje.

De vanligste årsakene til vannskader og hvordan du kan unngå dem:

  • Ingen oppsamlingsbrett under vask, kjøleskap og oppvaskmaskin? Kjøp det i dag
  • Steng kranen til oppvaskmaskinen når den ikke er i bruk
  • Få rørleggere til å sjekke at kaffemaskiner og kjøleskap som er koblet til vannettet er riktig utført
  • Installer vannsensor som stenges automatisk ved lekkasje

Ønsker du flere tips og råd om din bolig? Klikk deg in inn her…

Velg land