Anticimex først i skadedyrbransjen til å droppe giften

Pressemelding

Er det mulig å bekjempe skadedyr, uten å bruke gift? Ja, sier Anticimex. Vi er nå første skadedyrselskap som går giftfritt, og setter full stopp for salg av avtaler som bruker gift.

Bruk av mus- og rottegift kan skade både helse og miljø. Dette vil Anticimex være med på å stoppe. Derfor valgte vi i 2019 å stanse salg av avtaler som bruker gift, og har siden den gang oppfordret konkurrenter og eksisterende kunder til å henge seg på.

- Dette er fremtidens skadedyrkontroll. Ved å fjerne tradisjonelle åtestasjoner med gift og heller sette inn digitale feller, så gjør vi et bevisst valg med tanke på miljø sammen med våre kunder, sier Erik Thomas Gjølme, produktsjef i Anticimex.

Han forteller videre at bakgrunnen for skiftet er å kunne skape sunne og attraktive miljøer hvor folk ønsker å være og jobbe. Anticimex satser for fullt på høyteknologisk muse- og rottebekjempelse.

Fungerer som en innbruddsalarm

Tradisjonelt sett jobber man med skadedyrbekjempelse slik: Kunden ringer inn til skadedyrkontrollen og forteller at de har sett tegn til rotter i eller rundt bygningen. Da rykker skadedyrkontrollen ut og hjelper dem med problemet, gjerne ved bruk av rottegift. Enkelt, ikke sant? Men hva om man heller kunne gjort det omvendt?

Med digital skadedyrkontroll og en smart skadedyravtale er det Anticimex som ringer deg om de mistenker gnageraktivitet. Dette gir en umiddelbar reaksjon og håndtering av problemet på en miljøvennlig måte.

- Vi ser på dette som det beste av to verdener, da du får både automatisering og ekspertise. Dette sparer deg for penger og sikrer at gift ikke ender der det ikke skal være, for eksempel rundt barn eller kjæledyr, sier Gjølme.

Dette gir en rekke fordeler. Kunden får overvåkning 24 timer i døgnet, de slipper at problemene vokser seg store før de blir tatt tak i og de får én bekymring mindre i hverdagen. Alt dette uten bruk av gift – det brukes digitale feller, sensorer og kameraer.

- Det blir stadig mer bevissthet rundt dette med rottegift og miljø. Vi har utstyret og kompetansen som trengs for å gjøre denne endringen. På den måten står vi litt i førersetet, og det er vi stolte av, sier han.

Satser på forebyggende arbeid

Anticimex Smart bygger videre på tre metoder: inspeksjon, sikring og overvåking. Løsningen er ikke ny, men å gjøre dette til et satsingsområde for en skadedyrbedrift er revolusjonerende. For å kunne kutte bruken av gift vil man være nødt til å jobbe forebyggende og fjerne det som i utgangspunktet er problemet. Det kan for eksempel være hull i vegger eller grunnmur hvor rottene kan snike seg inn, eller dårlige rutiner for søppel- eller mathåndtering.

- Dette er et resultat av mange år med iherdig arbeid. De ansatte, ledelsen og våre kunder har vært involvert i prosessen. Resultatet er en kraftig reduksjon i giftstoffer, sier administrerende direktør Rasmus Bokvist.

– Det er på høy tid at noen gjør denne endringen

At dyr får i seg mus- og rottegift er et problem, enten de har spist åtet direkte eller fått det i seg via sekundærforgiftning. Det er bare en av mange grunner til at Anticimex tar dette standpunktet.

- Som et moderne skadedyrselskap har vi bærekraft som en prioritet. Dette gagner både kunder og ansatte av Anticimex. Det er på høy tid at noen tar ansvar og gjør denne endringen. Slik teknologien har utviklet seg finnes det ingen grunn til å bruke gift, sier Bokvist.

Grunnen til at Anticimex ikke kommer til å selge flere giftbaserte avtaler er fordi det finnes bedre og mer effektive alternativer. Gift bør ikke brukes som en forebyggende løsning.

- Vi mener det forebyggende arbeidet gir en høyere verdi for kunden i et langtidsperspektiv, med tanke på både miljø og økonomi. Selv om du i dag har en giftavtale håper vi flere tar skrittet og velger et forbyggende alternativ, avslutter Bokvist.

Klikk her for mer informasjon om våre digitale giftfrie feller...

Velg land