Dagligvare

Coronaviruset har utbredt seg over hele verden, og stadig flere blir smittet hver dag.
For å kunne redusere smittefaren hos din bedrift er det viktig med gode renholdsrutiner.

På grunn av virusets potensielle overlevelse i miljøet i flere dager, så er det viktig med gode rutiner og hyppig rengjøring. Man bør bruke vaskemidler som har desinfiserende effekt, Antimikrobielle midler, dette er en gruppe ulike midler som hemmer veksten eller dreper mikroorganismer som bakterier, sopp, parasitter og virus.

Flere antimikrobielle midler er blitt testet mot forskjellige coronavirus. Noen av de aktive ingrediensene, f.eks. natriumhypokloritt (inneholder husholdningsblekemiddel) finnes i for eksempel klorin og er allment tilgjengelig. Samme er gjeldene for etanol.

For overflater som kan bli skadet av natriumhypokloritt (klorin), er 70% konsentrasjon etanol nødvendig for desinfisering etter rengjøring med et nøytralt vaskemiddel.

Selv om det mangler spesifikke bevis for deres effekt mot coronavirus, bør rengjøring med varmtvann, rengjøringsmidler og bruk av vanlige desinfeksjonsprodukter være tilstrekkelig for generell rengjøring.

Alle ofte berørte områder bør rengjøres nøye.

Ansattes hygiene

De ansattes hygiene er veldig viktig i disse tider, det er derfor viktig at alle vet hvordan man gjennomfører en korrekt håndvask. Vanlig såpe fungerer veldig effektivt da såpe løser opp viruset så det ikke klarer å infisere andre celler i kroppen. Man bør også tilrettelegge for at kunder får rengjort hendene sine, enten ved hjelp av håndvask eller desinfiserende midler som AntiBac.

Korrekt håndvask

Last ned Håndvask-plakat her...

Håndvask skal gjennomføres

  • Etter toalettbesøk
  • Etter å ha vært i kontakt med penger
  • Ved håndtering av rå mat, ved håndtering av forskjellige typer produkter, mellom forskjellige arbeidsprosesser. Tenk alltid kryssforurensning!


Toalett og berøringspunkter i fellesareal; berøringspunkter som alle gjestene kan komme i kontakt med vaskes hyppig og flere ganger om dagen mtp smitte og kryssforurensning.

Velg land