Bli kvitt maur

Blogg artikkel

Hvordan hindre maur i hjem og hage


Hold det rent

For å forhindre maur er det best å rydde opp alt mat- og væskesøl umiddelbart. Saft, sukker, brus, brød- og kakesmuler er noen av favorittene.
Sørg for at arbeidsflater, kjøkkenskap og kjøleskap rengjøres regelmessig for å gjøre hjemmet ditt mindre attraktivt for mauren.

Oppbevaring av mat

Lufttette beholdere vil stoppe duftspor som lokker nærliggende maur, legg derfor mat i tette bokser for å forhindre maur i hjemmet.

Dyremat

Uspist fôr er et koldtbord for maur. Det er derfor lurt å sette lokk på maten når kjæledyret ditt ikke spiser, og heller sette det frem igjen senere for å se om den spiser da.

Søppel

Tøm søppelbøtter regelmessig. Om du ikke har søppelbøtte med lokk kan det være lurt å skaffe dette, alternativet er å knyte igjen posen for å forhindre at de får tilgang på matrester som er kastet.

Hold hagen ren

Rusk i hagen som blader, frukt og grønnsaker kan gi maur en endeløs forsyning av mat. Det er derfor viktig å rydde hagen regelmessig for nedfallsfrukt etc.

Tett åpninger

På grunn av sin lille størrelse kan maur komme gjennom de minste hullene i hjemmet. Kontroller derfor at vinduer, dørlister, lufteåpninger og ledning- og rørgjennomganger er tette.

Trykk på linken om du ønsker du mer informasjon om stokkmaur eller svart jordmaur/sukkermaur.

Velg land