Insekt på planter

Blogg artikkel

Her finner du en liste over noen av de vanligste skadeinsektene som angriper våre planter:

Bladlus
Dette er insekter som lever av plantesaft, det er vanlig at de angriper de mykeste delene av planten. Stort sett er bladlusen grønn, men det kan også forekomme at de er svarte, grå eller oransje.

Mellus
Blir bladene på planten din gule og begynner å falle av, så kan dette være et tegn på at du har mellus. Du kan identifisere dem ved å se under bladene om det sitter små hvite fluelignende insekter der. Bekjempelsen av mellus er ikke alltid så lett, men fjern alle skadede blader på planten – det er også lurt å gå til innkjøp av middel som vil fjerne insekter fra planter.

Spinnmidd
Disse lever stort sett på planter som er plassert et varmt og tørt sted, der de lever av plantens plantesaft. Spinnmidden er ikke så lett å se, de ser ut som små hvite prikker på planten. Man kan også se etter spindelvev mellom bladene på planten. De liker å ha det tørt, så om du regelmessig sprayer plantene med vann vil du nok forebygge problemet.

Ullus
Dette ser ut som små prikker av ull som ligger under eller på tuppen av blader. Får å bekjempe lusen bør du vaske bladene med en fuktig klut, kan også være lurt å gå til innkjøp av middel som vil fjerne insekter fra planter.

Skjoldlus
Dette ligner litt på små brune skudd på blader eller stilken av planten. Det er viktig å fjerne dem så godt som mulig, så behandle planten mot insekt fjerner.

Ulike type insektfjernere får man kjøpt hos blomsterbutikker.

Velg land